Chifteluţe picante cu orez

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute picante cu orez din: ceapa, usturoi, patrunjel, carne tocata, galbenus, sare, piper, boai de ardei iute, orez, pesmet si ulei.

Ingrediente:Chifteluţe picante cu orez

  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 crenguţe de pătrunjel
  • 100 g de amestec de carne tocată
  • 1 gălbenuş
  • sare
  • piper
  • 1/2 de linguriţă de boia de ardei iute
  •  1/2 de pachet de orez cu bobul lung
  • cca. 1 lingură de pesmet
  • 1 lingură de ulei

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tăiaţi-le cubu­leţe. Spălaţi pătrunjelul, curăţaţi-l şi tocaţi-l mărunt. Puneţi totul într-un castron împreună cu gălbenuşul, carnea tocată, sarea, piperul şi boiaua de ardei, apoi amestecaţi bine.

Adăugaţi orezul, frământaţi în conti­nuare şi condimentaţi. La fi­nal, adăugaţi pesmetul, pâ­nă când obţineţi un ames­tec omogen.

Cu mâinile umede formaţi chifteluţe şi prăjiţi-le cca. 10 minute în grăsimea încinsă, până ca­pătă o culoare maronie. Da­că doriţi, serviţi-le cu sos asiatic.

Chifteluţe picante cu orez

Chifteluţe picante cu orez

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.