Reteta zilei: Vita cu legume si rozmarin

Printeaza

Vita cu legume si rozmarin din: faina, vita, ulei de masline, supa, ceapa, morcovi, usturoi, rozmarin, cimbru, vin rosu, pasta de tomate,sare, piper.

 

Ingrediente: Vita cu legume si rozmarin

  • ¼ pahar făină
  • 1 kg carne de vita, tocata
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 căni supa de vită
  • 1 ceapă, curatata și tocată
  • 3 morcovi, decojiți și feliați
  • 4 catei usturoi, decojit și tocat
  • 1 lingură rozmarin proaspăt tocat
  • 2 linguri frunze cimbru
  • ½ cana de vin rosu
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare și piper, după gust

 

 

Mod de preparare:

Puneți făina într-un bol mare și adăugați cubulețele de vită. Amestecati bine.

Preîncălziți cuptorul la 170C.

Turnați o lingură de ulei într-o tigaie.

Vita cu legume si rozmarin

Adăugați jumătate din cuburile de vită și rumeniti timp de câteva minute pe fiecare parte.

Scoateți pe o farfurie. Adăugați restul de ulei și repetați cu restul de carne de vită.

Vita cu legume si rozmarin

Adaugati apoi supa in oala. Adăugați ceapa, morcovii, usturoiul, rozmarinul, cimbru, restul de vită și vinul roșu.

Se amestecă pasta de roșii și se condimentează cu sare și piper, după gust.

Acoperiți oala și dați la cuptor timp de 3 ore.

Serviti imediat.

Vita cu legume si rozmarin

Vita cu legume si rozmarin

Vita cu legume si rozmarin

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tocanita de vita cu tarhon

Tocanita de vita cu tarhon

Tocanita de vita cu tarhon din: carne de vita, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, patrunjel, ulei, mustar, sare, cimbru, tarhon. Ingrediente: 500 g carne de vită 6 morcovi 5 cartofi o rădăcină ţelină mică o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel 4 linguri ulei de măsline 2 cepe boabe de muştar sare cimbru tarhon   Mod de […]

 

Tocanita de berbecut

Tocanita de berbecut

Tocanita de berbecut din: carne macra de berbec, coaste sau spinare de berbec, morcovi, ceapa, praz, telina, unt, orez, sare. Ingrediente: 250 g carne macră de berbec 250 g coaste sau spinare de berbec 5 morcovi 2 cepe 2 bucăţi praz 1 ţelină 80 g unt 100 g orez sare mărar pătrunjel verde pastă de roşii […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. la reteta vita cu legume si rozmarin canea este tocata or taiata cubulete.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.