Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si smantana
PrinteazaTocanita de vita cu legume si smantana din: carne de vita, ulei de masline, morcovi, ceapa, ciuperci, vin alb, telina, usturoi, pasta de tomate, frunze de dafin, cimbru, piper negru, sare, faina, supa de vita, conopida, smantana.
Ingrediente:
- 2 kg carne de vita, cuburi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 kg morcovi
- 1 kg ceapa, taiata bucati
- 200gr ciuperci, taiate sferturi
- 1 ceasca de vin alb sec
- 6 tulpini de telina, taiate bucati
- 6 catei de usturoi, tocat
- ¼ ceasca pasta de tomate
- 2 frunze de dafin
- 2 lingurite de frunze de cimbru proaspat, tocat
- 1 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1 ½ lingurite de sare
- ⅓ ceasca faina
- 5 cesti supa de vita
- 1 conopida, rupta buchetelele
- Smantana
Mod de preparare:
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie si gatiti carnea pe toate partile pana se rumeneste. Transferati pe o farfurie. Adaugati in tigaie ceapa si gatiti aproximativ 5-7 minute. Transferati intr-un castron si pastrati deoparte. Adaugati morcovii, gatiti aproximativ 5 minute si pastrati deoparte.
Adaugati ciupercile si gatiti pentru 2 minute. Se adauga vinul, se aduce la fierbere, se reduce focul, se fierbe timp de aproximativ 3-4 minute. Adaugati din nou carnea de vita, ceapa, morcovi, telina, usturoi, pasta de tomate, foi de dafin, cimbru, sare si piper. Se amesteca pentru a se combina.
Intr-un castron, amestecati impreuna supa si faina pana se omogenizeaza. Adaugati peste carne si legume, amestecand pentru a se combina. Aduceti la fierbere, se reduce focul la mic, se acopera si se fierbe timp de cel putin 2 ore. Fierbeti apa cu sare intr-o oala, adaugati conopida si gatiti 6-8 minute. Serviti tocanita de vita si legume cu conopida, garnisiti cu patrunjel si smantana.
Tocanita de vita cu legume si smantana
Pofta buna!