Reteta zilei: Tarta cu rubarba si sirop de zmeura
PrinteazaTarta cu rubarba si sirop de zmeura din: aluat de patiserie, unt nesarat, zahar pudra, oua, galbenus de ou, migdale, faina, coniac, zmeura, esenta de vanilie, iarba de lamaie, apa si rubarba.
Ingrediente:
- Aluat de patiserie
Ingrediente pentru umplutura:
- 125g unt nesarat
- 100g zahar pudra
- 2 oua
- 1 galbenus de ou
- 125g migdale maruntite
- 25g faina
- 4 linguri coniac
- 150g zmeura
- Esenta de vanilie
- ½ de buchet iarba de lamaie, taiata pe lungime
- 500ml apa
- 375g rubarba
Mod de preparare:
Puneti untul și zaharul intr-un bol și bateti bine. Incorporati oualele. Amestecati bine si adaugati faina si migdalele. Se bate bine, iar apoi adaugati coniacul.
Intindeti aluatul si puneti in forme de tarta. Umpleti fiecare forma cu amestecul de oua cu zahar. Lasati la frigider sa se odihneasca.
Intr-o cratita mare adaugati vanilia, zaharul, zmeuram iarba de lamaie si apa. Fierbeti pentru 15 minute. Taiați rubarba bucați.
Adaugati in cratita, opriti focul si lasati 2 ore. Dupa 2 ore scoateti rubarba si lasati sa se scurga. Se incalzește cuptorul la 170 ° C.
Puneți bucațile de rubarba in fiecare forma de tarta, apoi dati la cuptor. Coaceti 25 de minute. Strecurati siropul de zmeura intr-un castron mic. Serviti tartele cu rubarba garnisite cu sirop de zmeura.
Tarta cu rubarba si sirop de zmeura
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta cu rubarba
pregateste farfuria 🙂 acum vin
Vai, ce bine arata!