Reteta zilei: Tarta cu rubarba si sirop de zmeura

Printeaza

Tarta cu rubarba si sirop de zmeura din: aluat de patiserie, unt nesarat, zahar pudra, oua, galbenus de ou, migdale, faina, coniac, zmeura, esenta de vanilie, iarba de lamaie, apa si rubarba.

Tarta cu rubarba si sirop de zmeura

Tarta cu rubarba si sirop de zmeura

 

Ingrediente:

  • Aluat de patiserie

Ingrediente pentru umplutura:

  • 125g unt nesarat
  • 100g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 galbenus de ou
  • 125g migdale maruntite
  • 25g faina
  • 4 linguri coniac
  • 150g zmeura
  • Esenta de vanilie
  • ½ de buchet iarba de lamaie, taiata pe lungime
  • 500ml apa
  • 375g rubarba

 

Mod de preparare:

Puneti untul și zaharul intr-un bol și bateti bine. Incorporati oualele. Amestecati bine si adaugati faina si migdalele. Se bate bine, iar apoi adaugati coniacul.

Intindeti aluatul si puneti in forme de tarta. Umpleti fiecare forma cu amestecul de oua cu zahar. Lasati la frigider sa se odihneasca.

Tarta cu rubarba si sirop de zmeura

Intr-o cratita mare adaugati vanilia, zaharul, zmeuram iarba de lamaie si apa. Fierbeti pentru 15 minute.  Taiați rubarba bucați.

Adaugati in cratita, opriti focul si lasati 2 ore. Dupa 2 ore scoateti rubarba si lasati sa se scurga. Se incalzește cuptorul la 170 ° C.

Tarta cu rubarba si sirop de zmeura

Puneți bucațile de rubarba in fiecare forma de tarta, apoi dati la cuptor. Coaceti 25 de minute. Strecurati siropul de zmeura intr-un castron mic. Serviti tartele cu rubarba garnisite cu sirop de zmeura.

Tarta cu rubarba si sirop de zmeura

Tarta cu rubarba si sirop de zmeura

Tarta cu rubarba si sirop de zmeura

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • placinta cu rubarba

2 comentarii

  1. pregateste farfuria 🙂 acum vin

  2. Vai, ce bine arata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.