Reteta zilei: Supa de peste cu ceapa

Printeaza

Supa de peste cu ceapa din: peste, unt, ceapa, telina, morcovi, vin, plante aromatice, cuisoare, boabe de piper, sare, piper, ciuperci.

 

Ingrediente: 

  • 1 kg mix de peste
  • 50gr unt
  • 1 ceapa, tocata subtire
  • 2 tulpini telina
  • 2 morcovi
  • 1 sticla vin alb sau rosu
  • 1 buchet plante aromatice
  • 2 cuisoare
  • 6 boabe piper
  • sare si piper

Ingrediente pentru servire:

  • 2 linguri unt
  • 12 cepe mici
  • 12 ciuperci
  • patrunjel, tocat

Mod de preparare:

Taiati pestele bucati subtiri, indepartand pe cat se poate oasele.

Topiti untul intr-o cratita, adaugati pestele si legumele feliate si gatiti cateva minute pana se rumenesc usor.

Incorporati vinul si apa suficienta cat sa fie acoperite cu totul, adaugati plantele aromatice si asezonati.

Supa de peste cu ceapa
Fierbeti 20-30 de minute.

Intre timp pregatiti garnitura, incalziti untul, soati ceapa, apoi adaugati si ciupercile si mai sotati.

Asezonati si pastrati cald.

Scurgeti supa printr-o strecuratoare si pastrati doar bucatile de peste si legume.

Supa de peste cu ceapa
Transferati in boluri de servire si garnisiti cu sote-ul de ceapa si ciuperci.

Serviti imediat.

Supa de peste cu ceapa

Supa de peste cu ceapa

Supa de peste cu ceapa

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Supa de peste cu morcov si ardei

Supa de peste cu morcov si ardei din: peste, cartofi, morcovi, ceapa, ardei gras, rosii in bulion, oua, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peste 3 cartofi 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei gras 2 roşii în bulion 2 ouă 150 ml smântână sare piper Mod de preparare: Morcovii se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari si […]

Supa de peste cu rosii, oua si lamaie

Supa de peste cu rosii, oua si lamaie din: peşte slab (şalău, ştiucă, biban), ceapa, oua, zeama de lamaie, rosii, ulei, sare, piper, foaie de dafin, piper boabe, orez, pătrunjel.   Ingrediente:  1/2 kg peşte slab (şalău, ştiucă, biban) 1 ceapă 2 ouă zeama de la 2 lămâi 2 roşii 50 ml ulei sare piper 1 foaie […]

 

Supa de peste si raci cu busuioc

Supa de peste si raci cu busuioc din: ceapa, fire de telina, usturoi, frunze de busuioc, pătrunjel, ardei iute, sare, merou, raci, peşti de fript, ulei de măsline. Ingrdiente: 2 cepe albe 2 fire de telină 2 căţei de usturoi câteva frunze de busuioc 1 legătură de pătrunjel 1 ardei iute mic puţină sare 300 g de merou (sau, mai bine, un cap […]

 

Supa de peste si crutoane

Supa de peste si crutoane din: carnati, masline, usturoi, ienibahar, dafin, zahar, vin alb, sofran, pasta de tomate, lamaie, merluciu, sare de mare, piper, patrunjel, galbenusuri, mustar dijon, usturoi, crutoane. Ingrediente:  100 g cârnaţi chorizo, feliaţi 30 g măsline uscate 2 căţei de usturoi, tocaţi 1 linguriţă cu ienibahar 2 frunze de dafin 1 lingură […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.