Supa de peste si raci cu busuioc

Printeaza

Supa de peste si raci cu busuioc din: ceapa, fire de telina, usturoi, frunze de busuioc, pătrunjel, ardei iute, sare, merou, raci, peşti de fript, ulei de măsline.

 

Ingrdiente:Supa de peste si raci cu busuioc

  • 2 cepe albe
  • 2 fire de telină
  • 2 căţei de usturoi
  • câteva frunze de busuioc
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 ardei iute mic
  • puţină sare
  • 300 g de merou (sau, mai bine, un cap de merou)
  • 6 raci
  • 600 g peşti de fript
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Se taie mărunt ceapa, ţelina, usturoiul, busuiocul, pătrunjelul şi ardeiul. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se pun toate ingredientele la perpelit, împreună, la foc mic.

Când usturoiul şi ceapa încep să se rumenească, se sărează apoi şe adaugă bucata de merou, racii şi peştii mici. Se acoperă cu apă călduţă, se dă în fiert şi se lasă la clocot mic în jur de 30 de minute.

Se trece apoi totul printr-o sită fină, astfel încât să se obţină un piure omogen. Dacă vi se pare prea gros, mai puneţi puţină apă, înainte de a-l da din nou în clocot.

Supa se serveşte cu crutoane prăjite sau bucăţi de iofcâ, fierte al denteşi ase­zonate cu un strop de ulei de măsline.

Supa de peste si raci cu busuioc

Supa de peste si raci cu busuioc

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.