Reteta zilei: Quesadilla

Printeaza

Quesadilla din: piept de pui, ulei de masline, sare de mare, piper, telina, ulei de cocos, sos iute, iaurt, usturoi, suc de lamaie, tortilla, ceapa rosie, cheddar.

Este o gustare delicioasă și apreciată din bucătăria mexicană, cunoscută pentru combinarea savuroasă de brânză și alte ingrediente într-o lipie de porumb sau făină, care este apoi prăjită sau coaptă până devine crocantă și aurie.

 

Ingrediente: Quesadilla

  • 2 bucati piept de pui dezosat
  • ulei de masline
  • sare de mare și piper
  • ¼ cana telina tocata
  • 2 linguri de ulei de nucă de cocos
  • ¼ cana sosul iute
  • 200ml iaurt
  • 1 catel usturoi, mărunțit
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 6 tortilla
  • ½ ceapă roșie, feliată subțire
  • 1 cană brânză cheddar mărunțită

Mod de preparare:

Incalziti grătarul.
Puneți pieptul de pui pe o suprafață de lucru. Amestecati cu ulei de măsline și condimentati cu sare și piper.

Rumeniti apoi pe gratar pe ambele parti cate 4 minute. Lăsați să se odihnească.

Se toacă puiul și se adaugă într-un bol împreună cu țelina, uleiul de nucă de cocos și sosul iute.

Amestecati.

Quesadilla

Între timp, într-un castron mediu, combinați iaurtul, usturoiul, sucul de lămâie și ½ linguriță sare de mare.

Bateti pana se omogenizeaza.

Pentru a asambla quesadilla, ungeti pe o parte cu sos de iaurt, adaugati amestec de pui si garnisiti cu ceapa si cheddar.

Îndoiți cealata jumatate peste tortilla umpluta.

Quesadilla
Puneti pe gratar aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

Serviti cu sos de iaurt.

Quesadilla

Quesadilla

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.