Reteta zilei: Pui cu ciuperci si sos de smantata
PrinteazaPui cu ciuperci si sos de smantata din pui, ciuperci, supa de vita, otet, usturoi, smantana, lapte, amidon, cimbru,sare, piper.
- 6 ciocanele de pui
- 500gr ciuperci, feliate
- 1 cană supa de vita
- 1 lingura otet
- 4 căței de usturoi tocat
- 2 linguri smântână
- 2 linguri lapte
- 1 1/2 lingurițe amidon
- cimbru
- 1 1/2 lingurițe praf usturoi
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C.
Amestecați împreună supa, oțetul și usturoiul.
Transferați ciupercile într-o tava. Se toarnă amestecul de supa peste ciuperci, se condimentează cu sare și piper, apoi se amestecă. Presarati cimbru.
Condimentează carnea cu sare, praf de usturoi și piper pe toate părțile. Așezați deasupra ciupercilor. Adăugați câteva crengute de cimbru.
Dati la cuptor timp de 50-60 de minute.
Transferați carnea pe o farfurie.
Peste ciuperci, adaugati smântână, lapte de cocos și amidon, se amestecă bine. Așteptați câteva minute pentru ca sosul să se îngroașe.
Adaugati ciuperci si sos peste pui si serviti.
Pui cu ciuperci si sos de smantata
Pofta buna!





