Reteta zilei: Prajituri cu ovaz si migdale
PrinteazaPrajituri cu ovaz si migdale din: cereale de ovaz, scortisoara, ciocolata neagra, migdale, curmale, pasta tahini, miere, sirop de artar, cafea, chips-uri de ciocolata.
- 1 ceașcă cereale de ovaz
- 1 linguriță scorțișoară
- 120gr ciocolată neagra, tocată
- ¼ cana de migdale tocate
- ¼ de ceasca curmale
- 1 ceasca pasta tahini
- 2 linguri miere
- 2 linguri sirop de arțar
- 1 lingură cafea rece
- 1 cană chips-uri de ciocolată, topită
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 170C. Intr-o tava asezati hartie de copt.
Într-un bol mare combinați ovăzul, scorțișoara, ciocolata și migdalele tocate.
Într-un cuptor cu microunde, adaugati curmalele pentru 25 de secunde. Zdrobiți apoi cu o furculiță, apoi combinați cu tahini, miere, sirop de arțar și cafea. Turnați amestecul de tahini în vas cu ovăzul. Amestecați bine pentru a se combina.
Folosind o lingură mică, formati prajiturele si asezati pe foaia de copt. Apăsați pe fiecare pentru a aplatiza.
Coaceți 15-20 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească.
Scufundati prajiturile reci in ciocolata topita.
Serviti imediat.
Prajituri cu ovaz si migdale
Pofta buna!





