Reteta zilei: Pizza cu sos de rosii si mozzarella

Printeaza

Pizza cu sos de rosii si mozzarella din: ulei de masline, usturoi, rosii, zahar, busuioc, mozzarella, rucola, faina, sare, drojdie, ulei de masline.

 

Ingrediente: 

  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 150g rosii tocate
  • 2 lingurițe zahar
  • 2 linguri de frunze proaspete de busuioc
  • 2 roșii, fara semințe și tocate
  • 150g mozzarella
  • frunze de rucola

Ingrediente blat:

  • 225g faina
  • 1 lingurita sare
  • 2,5ml drojdie uscată
  • 2 linguri ulei de măsline

 

 

Mod de preparare:

Pentru a face blatul de pizza, se pun ingredientele uscate intr-un bol.

Se adaugă ulei si 150 ml apa calda in care ati dizolvat drojdia. Se amestecă pentru a forma un aluat moale.

Pizza_cu_sos_de_rosii_si_mozzarella
Întoarceți aluatul și frământati bine. Se pune într-un vas uns cu ulei și acoperiti.

Lăsați într-un loc cald timp de 45 de minute. Se incalzeste cuptorul la 220 ° C.

Se încălzește uleiul într-o tigaie și rumeniti usturoiul timp de 1 minut.

Se adauga rosiile conservate si zahar si gatiti timp de 10 minute.

Framantati aluatul crescut ușor, apoi intindeti. Se aseaza pe o foaie de copt.

Pizza_cu_sos_de_rosii_si_mozzarella_02
Asezonati amestecul de roșii și se adauga busuioc. Ungeti blatul de pizza cu sosul de rosii, apoi acoperiti cu rosii proaspete.

Aranja feliile de mozzarella pe partea de sus a amestecului de rosii.

Asezonati cu sare și piper și stropiti cu ulei de masline.

Pizza_cu_sos_de_rosii_si_mozzarella_03
Coaceti timp de 10-12 minute. Garnisiti cu rucola si serviti.

Pizza_cu_sos_de_rosii_si_mozzarella_04

Pizza cu sos de rosii si mozzarella

Pizza_cu_sos_de_rosii_si_mozzarella_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 

retete

Pizza: Istoria, tipuri de pizza si retete

Pizza: Istoria, tipuri de pizza si retete. Pizza este fără îndoială unul dintre cele mai populare alimente din lume. Cu originile sale modeste în Italia, pizza a evoluat de-a lungul secolelor, transformându-se dintr-o simplă bucată de pâine coaptă cu toppinguri în deliciul global pe care îl cunoaștem astăzi. Dar cum a început totul? Hai să […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.