Reteta zilei: Piftie de porc

Printeaza

O reteta delicioasa de piftie de porc din: cap de porc, carne macra, picioare de porc, frunza de dafin, usturoi, sare, boabe de piper si ceapa.

Piftie de porc

Ingrediente:

  • 1/2 cap de porc
  • 250 g carne macră
  • 4 picioare de porc
  • 1 frunză dafin
  • 5-6 căţei de usturoi
  • sare
  • boabe de piper
  • 1 ceapă mare

 

Mod de preparare:

Dupa ce cureţi foarte bine capul şi picioarele, care trebuie mai în­tâi pârlite puţin şi spălate, le tai în bucăţi. Carnea macră o fierbi întreagă. Intr-o oală mare, pui toată carnea şi ceapa, o umpli cu apă cu un lat de palmă peste carne şi laşi să fiarbă la foc foarte mic, descoperită. Nu adaugi apă în timpul fiertului.

Piftie de porc

După 1/2 oră, adaugi piper, sare şi dafin şi laşi să fiarbă până scade la jumătate. Când carnea se desface de pe oase, înseamnă că este gata. lei oala de pe foc, strecori zeama, carnea o tai în porţii şi o aranjezi în farfurii adânci; garniseşti cu frunzuliţe de pătrunjel verde şi cu feliuţe de lămâie.

Piftie de porc

Amesteci cu usturoi până capătă un gust plăcut, dar nu prea tare. Laşi să se limpezeasca, strecori şi torni peste carne, acoperind cu mult bucăţile de carne. Pui far­furiile la rece. Serveşti piftia cu zeamă de lămâie şi cu mămăigă caldă.

Piftie de porc

Piftie de porc

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Piftie de porc
Autor
Publicat pe
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

1 comentariu

  1. Imi place piftia de porc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.