Piftie traditionala de porc

Printeaza

Piftie traditionala de porc din: picior de porc, sorici, morcov, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Piftie traditionala de porc

  • 1 picior de porc
  • 1 bucată de şorici
  • sare
  • 1 morcov
  • usturoi
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert la foc mic, în apă rece, 1 picior de porc şi 1 bucată de şorici. Se îndepărtează spuma formată. Se adaugă la fiert 1 morcov şi puţină sare.

Când carnea se desprinde de pe os, se închide focul şi se pune în piftie 1 căpăţână de usturoi, zdrobit.

Se potriveşte de sare şi piper, după gust, apoi se repartizează carnea într-o jumătate de sticlă de plastic şi se adaugă lichidul, trecut printr-o strecurătoare.

Când se încheagă, se răstoarnă pe un platou, dându-i forma de purceluş. Pentru ochi se folosesc măsline, pentru urechi, felii de gogoşar, iar codiţa se face din ardei iute.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.