Reteta zilei: Cotlete de porc cu rosii cherry si piure de spanac

Printeaza

Cotlete de porc cu rosii cherry si piure de spanac din: cotlete de porc, rosii cherry, spanac, lapte, usturoi, unt, ulei de masline, faina, vin alb, sare, piper, maghiran, cimbru.

Reteta este o combinatie reusita atunci cand doriti sa schimbati meniul, iar daca sunteti in pana de idei aceasta reteta reprezinta optiunea perfecta pentru o masa sanatoasa si gustoasa.

Cotlete de porc cu rosii cherry si piure de spanac

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc cu os
  • rosii cherry
  • 2 legaturi spanac
  • 100 ml lapte
  • 6 catei usturoi
  • unt
  • ulei de masline
  • 1 lingura faina
  • o jumatate pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Cotletele de porc se spala, se usuca, se condimenteaza cu sare, piper si se pun intr-o tigaie stropita cu ulei.

Se prajesc 2 minute pe fiecare parte, dupa care se sting cu vin, se adauga 3 catei de usturoi zdrobit.

Se presara cimbru si maghiran, se pune capul si se lasa la foc 15 minute.

Printre cotletele de porc se pun cateva rosii intregi si se mai tin la foc cateva minute.

Cotlete de porc cu rosii cherry si piure de spanac

Intre timp se pregateste piureul de spanac: frunzele de spanac se spala, se curata.

Se pune apa la fiert intr-o oala si atunci cand apa clocoteste, spanacul se opareste pentru 10-15 minute.

Spanacul se scoate intr-o strecuratoare, iar apoi se mixeaza intr-un blender impreuna cu laptele amestecat cu faina.

Intr-o tigaie stropita cu ulei punem la foc 3 catei de usturoi taiat felii, apoi ii scoatem si-i aruncam.

Cotlete de porc cu rosii cherry si piure de spanac

Turnam apoi in tigaie compozitia de spanac si amestecam continuu pana ce aceasta se leaga bine.

Potrivim de sare si piureul este gata sa fie servit alaturi de cotletele de porc.

Cotletele de porc cu rosii cherry si piure de spanac se servesc calde.

Cotlete de porc cu rosii cherry si piure de spanac

Cotlete de porc cu rosii cherry si piure de spanac

Cotlete de porc cu rosii cherry si piure de spanac

 

Pofta buna!

 

 

 

5 comentarii

  1. nu stiu daca mai gasesc spanac, dar as face

  2. Ahhh, ce pofta mi-ai facut

  3. Valentina Negrescu

    Cotletele de porc arata demential

  4. Cotletele astea de porc arata demential

  5. Astea-s baza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.