Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu cartofi
PrinteazaCoaste de miel la cuptor cu cartofi coapte din: usturoi, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei de masline, rosii, coaste de miel, ceapa, cartofi si apa.
Ingrediente:
- 2 catei de usturoi
- sare și piper
- 2 lingurite cimbru tocat
- 2 lingurite de rozmarin tocat
- 3 linguri ulei de masline
- 2 rosii, injumatațite
- Coste de miel
- 2 cepe, taiate felii subțiri
- 2 cartofi fierti, taiati bucati potrivite
- 2 linguri de apa
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul 200C. Pisati usturoiul si adaugati 1/2 lingurița de sare și 1/2 lingurita piper. Se adauga cimbru și rozmarin si 1 lingura de ulei de masline.
Puneti rosiile cu partea taiata in sus intr-un vas mic de copt. Se presara 1/3 din amestecul de usturoi peste rosii. Coaceți roșiile 30-40 de minute. Asezonati mielul cu sare si piepr dupa gust.
Incalziti 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu. Gatiti costele de miele 3-4 minute pe fiecare parte. Tarnsferati intr-o farfurie, deoparte.
Aruncati uleiul. Adauga 1 lingura de ulei de masline in tigaie la foc mediu. Adaugați ceapa si cartofii si se prajesc cateva minute. Adaugați apa și se adauga 1/2 din amestecul de usturoi. Asezonati cu sare și piper. Opriti focul.
Frecați mielul cu restul de amestec de usturoi. Așezați coastele de miel pe partea de sus a cartofilor, intr-o tava.
Dati la cuptor la temoeratura de 100C aproximativ 25 de minute. Scoateți din cuptor și lasati sa se odihnească timp de 5 minute. Serviti cu roșii coapte.
Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu cartofi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- coaste de miel la cuptor cu cartofi
Ce bine arata coastele astea
Desi nu ma omor dupa carnea de miel pot sa zic ca arata apetisant