Reteta zilei: Chiftele de vita cu porc in sos iute
PrinteazaChiftele de vita cu porc in sos iute din: vita, porc, ceapa, galbenus, pesmet, praf de usturoi, praf de ceapa, condimente, sare, piper, ulei, supa de vita, smantana, sos worcstershire, unt, faina.
Ingrediente:
- 300 g carne de vită tocată
- 300 g carne de porc tocată
- 1 ceapa, cubulete
- 2 galbenusuri de ou
- ½ ceasca pesmet
- praf de usturoi 1 linguriță
- praf de ceapă 1 linguriță
- ¼ linguriță condimente, dupa preferinta
- ¼ linguriță de sare
- piper negru
- ¼ ceasca ulei
Ingrediente sos:
- supa de vită
- smantana
- 1 linguriță de sos Worcestershire
- unt 1 lingura
- făină 2 lingurițe
Mod de preparare:
Căliți ceapa la foc mic cu putin unt topit sau ulei aproximativ 3-5 minute. Se lasă să se răcească.
Într-un castron mare, combinati toate ingredientele, cu excepția uleiului, împreună și se amestecă bine cu mâinile.
Formati chiftelute rotunde si asezati intr-o tava. Dati la frigider 1 ora.
Scoateti din frigider, lasati la temperatura camerei aproximativ 10 minute.
Într-o tigaie mare, se încălzește uleiul și se adaugă chiftelele.
Rumeniti pe toata partile, aproximativ 5 minute.
Se scurg si se pastreaza deoparte.
Se prepară sosul prin topirea untului intr-o tigaie, adaugati făină și gatiti timp de 1 minut.
Adaugati supa, smantana si sos Worcestershire și se aduce la fierbere pana se ingroasa.
Se adaugă chiftelele si se amesteca.
Chiftele de vita cu porc in sos iute
Pofta buna!