Reteta placinta cu visine

Printeaza

Reteta placinta cu visine din: visine, oua, zahar, esenta de migdale, esenta de vanilie, unt, brandy, whisky sau coniac, faina, lapte,  fulgi de migdale.

Ingrediente:Reteta_placinta_cu_visine

  • 400 g conservă vişine in compot alcoolizat cu kirsch
  • 4 ouă
  • 135 g zahăr tos
  • 3/4 linguriţă esenta de migdale
  • 3/4 linguriţă esenta de vanilie
  • 2 linguri brandy, whisky sau coniac
  • 125 g unt, topit
  • 110 g făină integrală
  • 500 ml lapte, călduţ
  • 25 g fulgi de migdale rumenite

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 3/160°C. Unge cu unt şi tapetează cu făină o formă de copt pătrată de 20 cm. Scurge vişinele de lichid si asaza-le in tava.

Combină gălbenuşurile cu 135 g zahăr şi amestecă până când devine palid şi cremos; adaugă esenţele şi alcoolul. Incorporează treptat unţul şi făina şi apoi laptele.

Intr-un bol bate albuşurile spuma tare. Incorporează şi apoi toarnă compoziţia în tavă. Dă la cuptor 40-50 minute.

Combina zeama de compot cu 2 linguri zahăr şi fierbe siropul 5 minute. Stropeşte prăjitura, presară migdalele şi zahărul pudră.

Reteta placinta cu visine

Reteta_placinta_cu_visine

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.