Reteta fish and chips

Printeaza

Reteta fish and chips din: peste, cartofi, sare, ulei, faina, bere.

Ingrediente:Reteta fish and chips

  • ulei vegetal pentru prăjit cartofii
  • 4 cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în felii mai grosuţe
  • sare
  • 250 g făină obişnuită
  • 375 ml bere (preferabil bere de malţ)
  • 4 fileuri de peşte-pescar sau egrefin (175-200 g), tăiate în felii groase

 

Mod de preparare:

Intr-un vas adânc încălziţi uleiul până la 180°C. Prăjiţi cartofii timp de 6-8 minute, până se înmoaie. Scoateţi-i pe şerveţele de hârtie, pentru a se scurge de ulei şi lâsaţi-i deoparte.

Amestecaţi într-un castron făina, sarea şi berea, astfel încât să obţineţi un aluat subţire, ca de clătite. Treceţi fileurile de peşte prin această compoziţie.

Prăjiţi peştele în ulei încins timp de 5-6 minute, în funcţie de dimensiunea fileurilor. Scoateţi-l pe şerveţele de hârtie şi lăsaţi-l să se scurgă.

Puneţi din nou cartofii în ulei încins timp de 2-3 minute, pentru a deveni crocanţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.