Reteta de ciuperci a la grec

Printeaza

Reteta ciuperci a la grec din: ciuperci, verdeata, sare, lamaie, unt, piper, oua.

Ingrediente:Reteta de ciuperci a la grec

  • 6-10 ciuperci mari
  • verdeaţă tocată
  • sare
  • 1/2 lămâie
  • 2 linguri cu unt sau ulei
  • puţin piper măcinat
  • 2 ouă fierte

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le trecând cu mâna peste lamele, limpeziţi cu apă rece, scoateţi codiţele şi tocaţi-le mărunt.

Curăţaţi plita, spălaţi-o cu buretele ud, stropit cu oţet şi puneţi ciupercile să se frigă. Puteţi folosi şi o tablă cum sunt cele din comerţ pentru copt ardei sau vinete.

Tocaţi mărunt codiţele, amestecaţi-le cu verdeaţă tocată, zeamă de lămâie, sare şi piper măcinat şi aşezaţi câte puţină umplutură în fiecare ciupercă.

Când ciupercile se înmoaie şi pierd zeamă, aşezaţi-le în tava aragazului sau într-o cratiţă şi continuaţi frigerea lor. Serviţi-le calde, ca aperitiv, alături de tartine făcute cu felii de ouă fiert tare si muştar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.