Reteta bezele cu nuca

Printeaza

Reteta bezele cu nuca din: alubus, zahar, lamaie, miez de nuca, unt.

Ingrediente:Reteta bezele cu nuca

  • 4 albuşuri
  • 280 g zahăr praf
  • zeamă de lămâie
  • sferturi de miez de nucă
  • puţin unt

 

Mod de preparare:

Batem 4 albuşuri cu telul şi când sunt spumă tare, adăugăm 280 g zahăr praf. Continuăm baterea, adăugând şi o lingură zeamă de lămâie, până spuma devine sticloasă şi foarte tare.

Intr-o tavă tapetată cu hârtie unsă cu unt, punem grămăjoare de spumă cu ajutorul unui cornet special, din pânză sau din hârtie.

Punem în fiecare grămăjoară câte 1/4 miez de nucă. Bezelele le coacem la foc slab, să rămână albe; putem opri cuptorul şi să lăsăm bezelele să se usuce în el.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.