Ratatouille cu ouă ochiuri

Printeaza

O reteta de Ratatouille cu ouă ochiuri din: ulei de masline, ceapa, ardei, usturoi, rozmarin, vanata, dovlecei, rosii, otet balsamic, oua si frunze de busuioc.

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tăiată
  • 1 ardei roşu sau galben, fără seminţe şi tăiat în felii subţiri
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1 lingură de rozmarin, tocat
  • 1 vânătă, fără seminţe
  • 2 dovlecei, fără seminţe
  • 400g de roşii din conservă, tăiate
  • 1 linguriţă de oţet balsamic
  • 4 ouă mari
  • 1 mână frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se adaugă ceapa, ardeiul, usturoiul şi rozmarinul şi se prăjesc cinci minute, amestecând des, până când ceapa se înmoaie. Se adaugă vânăta şi dovleceii şi se mai prăjesc două minute.

Se adaugă roşiile, apoi se umple cu apă conserva, se amestecă bine şi se răstoarnă în tigaie. Se aduce la punctul de fierbere, se acoperă şi se lasă la fiert 40 de minute, se ia capacul de pe tigaie după 20 de minute, până când scade şi se reduce conţinutul de lichid.

Se amestecă oţetul în ratatouille şi se fac patru locuri pentru ouă. Se sparge câte un ou în fiecare loc şi se asezonează cu piper. Se acoperă şi se fierb 2-5 minute, până când devin suficient de moi sau de tari, în funcţie de cum îţi plac. Se împrăştie busuioc deasupra şi se servesc cu pâine crocantă, care se înmoaie în sos.

Ratatouille cu ouă ochiuri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.