Rata cu fasole boabe cu garnitura de vinete prajite si foitaj
PrinteazaRata cu fasole boabe cu garnitura de vinete prajite si foitaj
- 1 raţă de circa 1,750 kg
- 400 g fasole uscată cu bobul mare
- 2 cepe
- 100 g zarzavat
- sare
- piper
- dafin
- 1 lingură bulion
- 200 g ulei sau untură
- 60 g costiţă afumată
- 2 vinete potrivite
- 2 linguri făină
- 1 pahar vin roşu
Mod de preparare:
Se frige raţa înăbuşită (circa 1 1/2 oră) cu sare, piper, ulei, puţină apă, zarzavat tăiat şi 1 ceapă tocată. Cînd este gata, se scoate şi se face sosul în care se mai pune 1/2 lingură făină prăjită, supă şi vin.
Se fierbe 15 minute şi se strecoară. între timp se fierbe 10 minute fasolea (care a stat în apă 4-5 ore), se strecoară şi se fierbe din nou circa 11/2 oră.
Se sotează 1 ceapă tocată cu ulei şi se amestecă cu fasolea scăzută şi se mai pune sare, dafin, piper şi bulionul şi se mai fierbe puţin. între timp se coace o tartă ovală din foitaj sau aluat fraged se pune tarta pe platou şi se umple cu fasole.
Raţa tranşată (tăiată) se pune pe fasole iar împrejur rondele de vinete prăjite.
Sosul se serveşte fierbinte la sosieră şi se dă puţin pe friptură.
Pofta buna!