Pulpe umplute in sos de vin

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de pulpe umplute din: pulpe, ficatei, ciuperci, pastai de mazare, unt, ou, castane, piper, sare, unt, zahar brun, vin rosu sec si sos de soia.

Ingrediente:Pulpe umplute in sos de vin

  • 4 pulpe
  • 250 g ficăţei
  • 50 g ciuperci
  • 5 păstăi de mazăre
  • 1 morcov mic
  • 1 lingură cu unt
  • 1 ou
  • 10 castane
  • piper
  • sare

pentru sos:

  • 3 linguri cu unt
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 200 ml vin roşu sec
  • 2 linguri cu sos de soia

 

Mod de preparare:

Spala pulpele şi scoate osul din partea superioară cu un cuţit cu vârf ascuţit, apoi crestează carnea pe interior, în toate părţile, astfel încât să obţii un buzunar cât mai mare. Pune castanele la cuptor puţin umezite şi uşor crăpate şi lasă-le să se coacă.

Intre timp pregăteşte sosul. Pune untul la încins, adaugă zahărul şi lasă-l să se rumenească uşor. Toarnă vinul puţin câte puţin (sau bere neagră), iar la urmă, drege gustul cu so­sul de soia. Lasă-l să scadă până capătă consistenţă.

Pune untul la încins şi căleşte iute morcovul dat pe răzătoarea mare, după care adaugă ficăţeii, ciupercile şi boabele de mazăre. După câteva minu­te, când toate ingredientele şi-au schimbat culoarea, stinge focul. Când s-au răco­rit, toacă ficăţeii şi ciupercile cubuleţe, sărează şi piperează şi amestecă totul cu oul bătut.

Cu acest amestec, umple pulpele cât mai bine, apoi aşază-le într-o tavă, adaugă puţină apă, castanele cură­ţate şi dă-le la cuptor. După zece minute, adaugă sosul, iar după alte zece, întoarce pulpele pe partea cealaltă. Serveşte cu piure de cartofi sau de legume.

Pulpe umplute in sos de vin

Pulpe umplute in sos de vin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.