Pulberea de mango
PrinteazaFructul de mango e disponibil si sub formă de pulbere si se adaugă la multe reţete indiene, având un gust înţepător.
Originar din India, mango e unul dintre cele mai populare fructe tropicale. Pulberea de mango rezultă din fructul necopt, care are un gust acru. Pulpa se usucă şi se macină până devine pulbere.
E folosită pentru a da un gust acru şi poate fi cumpărată din majoritatea băcăniilor indiene.
Fructele de mango necoapte şi căzute din copac sunt adunate, feliate şi uscate, până când devin de un maroniu-deschis. Bucăţile sunt apoi măcinate pentru a obţine o pulbere de culoarea nisipului, care, deşi nu miroase deosebit, are gust de citrice.
Pulberea de mango e folosită în bucătăria vegetariană din nordul Indiei. E adăugată la tocăniţe picante de legume şi la supe, pentru a le da un gust de tamarind.
Pulberea se combină adeseori cu mentă, ghimbîr, cimbru indian, ardei cayenne, seminţe de rodii şi de chimion, pentru a prepara Chal Maşala.
In Orientul Mijlociu, e folosită pentru a frăgezi camea şi peştele. E utilizată şi la umpluturi pentru pâine.