Pulberea de mango

Printeaza

Fructul de mango e disponibil si sub formă de pulbere si se adaugă la multe reţete indiene, având un gust înţepător.

Originar din India, mango e unul dintre cele mai populare fructe tropicale. Pulberea de mango rezultă din fructul necopt, care are un gust acru. Pulpa se usucă şi se macină până devine pulbere.

E folosită pentru a da un gust acru şi poate fi cumpărată din majoritatea băcăniilor indiene.

Fructele de mango necoapte şi căzute din copac sunt adunate, feliate şi uscate, până când devin de un maroniu-deschis. Bucăţile sunt apoi măcinate pentru a obţine o pulbere de culoarea nisipului, care, deşi nu miroase deosebit, are gust de citrice.

Pulberea de mango e folosită în bucătăria vegetariană din nordul Indiei. E adăugată la tocăniţe picante de legume şi la supe, pentru a le da un gust de tamarind.

Pulberea se combină adeseori cu mentă, ghimbîr, cimbru indian, ardei cayenne, seminţe de rodii şi de chimion, pentru a prepara Chal Maşala.

In Orientul Mijlociu, e folosită pentru a frăgezi camea şi peştele. E utilizată şi la umpluturi pentru pâine.

 

Pulberea de mango

Pulberea de mango

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.