Pui in sos de bere cu salvie

Printeaza

Pui in sos de bere cu salvie din: pui, morcov, ceapa, ciuperci, bacon, unt, frunza de dafin, frunze de salvie, bere blonda, piersici, scortisoara, usturoi, sare, piper, menta, broccoli.

Ingrediente:Pui_in_sos_de_bere_cu_salvie

  • un pui mai mare
  • un morcov
  • doua cepe
  • 300 g ciuperci
  • 200 g bacon
  • 30 g unt
  • o frunza de dafin
  • 4 frunze de salvie
  • 700 ml bere blonda
  • 4 piersici
  • bete de scortisoara
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • menta
  • broccoli

 

Mod de preparare:

Baconul se taie felii subţiri sau julien şi se pune la călit într-o cratiţă. Se adaugă puiul tăiat în bucăţi şi se prăjeşte câteva minute pe toate părţile. Se condimentează şi se pune totul într-o tavă adâncă. Se încinge untul, se adaugă ciupercile, cepele, broccoli şi morcovul tăiate bucăţele.

Se călesc cinci minute, se toarnă puţină apă, se fierb zece minute, apoi se pun peste pui. Se presară usturoiul feliat sau lăsat întreg, se adaugă frunza de dafin, două beţe de scorţişoară rupte în bucăţi şi piersicile tăiate înjumătăţi.

Se presara frunzele de salvie, sare si piper dupa gust. Se toarna berea, se amesteca putin, se acopera cu un capc sau cu folie alimentara si se introduce in cuptorul incins. Se coace la foc mediu 25-30 de minute, se scoate si se serveste fierbinte.

La servire se poate adauga si menta tocata.

Pui in sos de bere cu salvie

Pui_in_sos_de_bere_cu_salvie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.