Pui prajit, marinat in sos iute

Printeaza

Pui prajit, marinat in sos iute din: piept de pui, ceapa, usturoi, supa de pui, mustar, zahar brun, sos worcestershire, ulei de masline, ketchup, otet balsamic.

Ingrediente: Pui_prajit_marinat_in_sos_iute

  • 4 piepţi de pui

Ingrediente pentru marinata:

  • 1 ceapă mică, curăţată şi tăiată fin
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi
  • 1 cană cu supă de pui
  • 1 linguriţă rasă cu muştar
  • 2 linguri cu zahăr brun
  • 1 1/2 linguri cu sos Worcestershire
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • 4 linguri cu ketchup
  • 8 linguri cu oţet balsamic

Mod de preparare:

Amestecă ingredientele pentru marinată într-un castron nemetalic şi adaugă puţin piper negru măcinat.

Pune pieptul de pui în marinată, acoperă-l bine şi lasă-l la temperatura camerei cel puţin 4 ore sau peste noapte, în frigider. Când vrei să serveşti, scoate puiul din marinată şi pune-l pe grătar sau prăjeşte-l 10-15 minute la foc mediu, în funcţie de mărime, adăugând sos din marinată la mijlocul timpului de prăjire.

Ia carnea de pe foc. Las-o deoparte. Fierbe marinata timp de 5 minute. Toarnă sosul obţinut deasupra cărnii. Serveşte fierbinte sau rece, cu salată.

Pui prajit, marinat in sos iute

Pui_prajit_marinat_in_sos_iute

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.