Pui picant si crocant
PrinteazaPui picant si crocant din: aripioare de pui, lapte batut, usturoi, ceapa, sos, zahar, sare, faina, oua, fugi de porumb, ulei.
- 12 aripioare de pui
- sare
Pentru marinată:
- 500 ml lapte bătut
- 4 căţei usturoi
- 1/2 ceapă
- 2-3 linguri sos picant
Pentru prăjit:
- o lingură zahăr
- o lingură sare
- 375 g făină
- o lingură pudră de ceapă
- o lingură pudră de usturoi
- 100 g fulgi de porumb
- 3 ouă
- 60 ml sos picant
- 60 ml apă
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se amestecă laptele bătut cu usturoiul, ceapa tăiată, sosul picant si sare şi se ung aripioarele. Se lasă la rece trei ore.
Se amestecă zahărul, sarea, praful de ceapă şi de usturoi si se presară carnea ştearsă de marinată. Făina si fulgii de porumb mărunţiţi se amestecă, ouăle se bat cu apa, sosul picant şi praful de usturoi.
Aripioarele se trec prin făină, apoi prin ouă, iar prin făină si se pun la prăjit în ulei.
Pui picant si crocant
Pofta buna!