Pui in suc de portocale

Printeaza

Pui in suc de portocale din: piept de pui, sherry, suc de portocale, ulei, sare, piper, gem, stafide, prune, miez de nuca.

Ingrediente:Pui_in_suc_de_portocale

  • 1 piept de pui (sau de găină) dezosat şi fără piele (cca 600 g)
  • 2 linguri de sherry demisec
  • sucul de la o portocală
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 200 g gem de portocale
  • 1 lingură de stafide
  • 2 prune fără sâmburi sau gem de prune
  • 2 linguri de miez de nucă

 

Mod de preparare:

Se taie carnea în cubuleţe de 2,5 x 2,5 cm. Pentru marinadă se amestecă sherry-ul cu 4 linguri de suc de portocale, 2 linguri de ulei de măsline, sare şi piper.

Se toarnă marinada peste carne şi se lasă să stea peste noapte în frigider.

Pentru sos se pun într-o cratiţă stafidele, jumatate din gem şi prunele mărunţite (sau gemul de prune). Amestecul se lasă să fiarbă la foc mic circa 10 minute.

Apoi se dă capacul la o parte şi se mai lasă să fiarbă uşor încă 5 minute. După ce s-a răcit, se înglobează gemul rămas.

Se mărunţesc nucile şi se încorporează în amestec împreună cu 3 linguri de suc de portocale şi cu o lingură de apă.

In continuare, se scoate carnea din marinadă şi se scurge, iar coaja de portocală se pune deoparte. Carnea se prăjeşte bine circa 5-8 minute în uleiul de măsline rămas.

Când carnea este făcută, însă încă zemoasă, se adaugă coaja de portocală. Carnea se serveşte împreună cu sosul.

Pui in suc de portocale

Pui_in_suc_de_portocale

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.