Prajitura-tort cu struguri

Printeaza

Prajitura-tort cu struguri din: oua, zahar, faina, vanilie, sare, colorant, ciocolata, smantana, gelatina, struguri.

Ingrediente:Prajitura-tort cu struguri

Pentru blat (pentru o formă cu inel detaşabil, dreptunghiulară sau rotundă, de 26 cm):

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 130 g făină
  • 1 lingură extract de vanilie (sau o esenţă sau/2 pliculeţe de zahăr vanilat)
  • un praf de sare
  • puţin colorant verde

Pentru cremă şi decor:

  • 200 g ciocolată albă
  • 300 ml smântână pentru frişcă
  • 6 g gelatină (3 foi)
  • 1 ciorchine de struguri albi de masă

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa: Mixezi bine ouăle cu zahărul şi cu praful de sare, până dublezi compoziţia. O sa rezulte o compoziţie consistentă, deschisă la culoare.

Adaugi extractul de vanilie, făina cernută, amestecând uşor, de sus în jos, cu o spatulă sau cu o lingură de lemn. Impărţi compoziţia în jumătate, iar într-o parte pui colorantul verde. Acoperi forma cu hârtie de copt pe fund şi pe pereţi şi torni compoziţia, alternând câte 2-3 linguri din fiecare.

Coci blatul 30-35 de minute la 180 de grade Celsius apoi îl laşi la răcit în forma în care l-ai copt. Cât timp se coace blatul, speli şi desfaci boabele de struguri de pe ciorchine, le tai pe jumătate şi le scoţi sâmburii, apoi le laşi la scurs pe şerveţele absorbante de bucătărie.

Când blatul e rece, pregăteşti crema.

Pregăteşti crema aşa: Pui gelatina la hidratat în apă rece. Pui pe foc doar 100 ml de smântână şi o aduci la punctul de fierbere. Stingi focul, adaugi ciocolata ruptă bucăţele şi amesteci până se dizolvă. Restul de smântână îl baţi până obţii o frişcă tare. în cremă adaugi şi gelatina, amestecând până se topeşte complet, apoi încorporezi şi frişca bătută.

Montezi prăjitura aşa: Peste blatul din formă pui jumătate din cremă, aşezi jumătăţile de struguri cu partea tăiată în jos, acoperi cu cealaltă parte de cremă, nivelezi frumos şi pui prăjitura la frigider minimum 2 ore, să se întărească crema.

Dacă doreşti, poţi pune deasupra 50 g de ciocolată albă, dată pe răzătoarea mică, astfel se lipeşte de cremă şi va avea un aspect şi mai frumos.

Scoţi prăjitura din formă, o tai felii şi o serveşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.