Prajitura fara gluten cu ciocolata

Printeaza

Prajitura fara gluten cu ciocolata din: biscuiti, oua, unt, zahar, cacao, ciocolata, ghimbir.

Ingrediente:Prajitura fara gluten cu ciocolata

  • 250 g biscuiţi fără gluten
  • 4 gălbenuşuri
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 ml cafea concentrată
  • 1 lingură cacao sau nes
  • 30 g ciocolată neagră
  • 2-3 cm ghimbir proaspăt
  • 1 baton de vanilie

 

Mod de preparare:

Se amestecă untul cu zahărul până ce rezultă o compoziţie cremoasă.

Se taie pe jumătate batonul de vanilie (pe lung), se aleg seminţele şi se pun în amestecul cu unt, se adaugă gălbenuşurile rând pe rând, amestecându-se bine.

Se fierb 2 minute pe baie de aburi şi se lasă la răcit.

Se tapetează o tavă de chec cu folie de aluminiu. Se amestecă pudra de cacao cu cafeaua concentrată, în care se înmoaie rapid fiecare biscuit, care se pune în tavă şi se acoperă astfel fundul acesteia.

Se toarnă deasupra o parte din crema de ouă, se presară ghimbir ras, apoi un alt strat de biscuţi, cremă, ghimbir până se termină ingredientele. Stratul final trebuie să fie de cremă.

Se dă la congelator 4-5 ore, iar înainte de servire se rade deasupra ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.