Prajitura cu piersici si coacaze

Printeaza

Prajitura cu piersici si coacaze din: unt, faina, oua, praf de copt, zahar tos, lapte, sare, zahar vanilinat, menta verde, compot de piersici, coacaze rosii, migdale, sos de ciocolata, frisca.

Ingrediente:Prajitura_cu_piersici_si_coacaze

  • 100 g unt
  • 300 g faina
  • doua oua
  • praf de copt
  • 80 g zahar tos
  • 500 ml lapte
  • sare
  • doua pliculete zahar vanilinat
  • menta verde
  • un borcan compot de piersici
  • 200 g coacaze rosii
  • 100 g migdale
  • 250 ml sos de ciocolata
  • frisca

 

Mod de preparare:

Ouăle se mixează împreună cu zahărul tos, zahărul vanilinat şi un sfert de linguriţă cu sare până îşi dublează volumul. Se adaugă laptele dulce la temperatura camerei, un pliculeţ cu praf de copt, făina şi 50 g migdale măcinate sau tocate mărunt. mixează două minute, se adaugă untul topit şi răcit.

Se mixează încă două minute, se încinge o formă de gaufre şi se toarnă compoziţie. Se coace câteva minute, se scoate pe un platou şi se procedează la fel cu restul aluatului.

Se pun pe farfurii, se aşază jumătăţi de piersici pe o prăjitură, se acoperă cu altă prăjitură şi se toarnă deasupra sosul de ciocolată. Se presară cu coacăze şi migdale feliate, mentă tocată şi se servesc imediat sau după ce s-au răcit complet.

Se servesc ca atare sau decorate cu frisca si frunze de menta verde.

Prajitura cu piersici si coacaze

Prajitura_cu_piersici_si_coacaze

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.