Prajitura cu ciocolata umpluta

Printeaza

Prajitura cu ciocolata umpluta din: grasime, faina, cacao, nuci, praf de copt, sare, zahar brun, zahar, margarina, ou, vanilie, ciocolata, nuci.

Ingrediente:Prajitura cu ciocolata umpluta

  • grăsime pentru tavă
  • 250 g făină
  • 2 linguri cacao
  • 125 g nuci măcinate
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 priză de sare
  • 100 g zahăr brun
  • 100 g zahăr
  • 50 g margarină
  • 1 ou
  • esenţă de vanilie
  • 100 g ciocolată albă
  • 50 g ciocolată neagră
  • nuci tăiate

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 175 °C. Ungeţi o tavă de cca 30 x 20 cm.

Amestecaţi făina cu cacao, nuci, praf de copt şi sare. Frecaţi zahărul alb şi cel brun cu margarina până devine spumă. Adăugaţi oul şi puţină esenţă de vanilie şi amestecaţi-le bine.

Adăugaţi compoziţia de faină la amestecul cu ou şi amestecaţi până când se integrează complet.

Intîndeţi uniform aluatul în tavă, neteziţi-l şi puneţi-l la copt cca 20-25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului.

Topiţi separat cele două feluri de ciocolată.

Scoateţi prăjitura de ciocolată din cuptor, lăsaţi-o să se răcească şi tăiaţi-o pe orizontală. Pe jumătatea de jos întindeţi un strat de ciocolată albă şi presăraţi nucile deasupra.

Acoperiţi cu cealaltă jumătate şi decoraţi cu modele de ciocolată albă şi neagră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.