Prajitura cu caise si fulgi de migdale

Printeaza

Prajitura cu caise si fulgi de migdale din: oua, zahar, faina, cacao, esenta de rom, budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata cu lapte si fulgi de migdale.

Ingrediente:Prajitura_cu_caise_si_fulgi_de_migdale

pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta de rom

pentru crema:

  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 500 g caise
  • 30 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Cele patru albu­şuri se bat spumă, se adaugă zahărul şi se bat până se topeşte. Se pun pe rând găl­benuşurile, esenţa de rom, făina şi cacaua, amestecând uşor de jos în sus ca să nu se lase compoziţia. Se toarnă într-o formă de tort cu pereţi deta­şabili tapetată şi unsă şi se dă la cuptor pen­tru 30 de minute.

Se lasă să se răcească. Se fierbe budinca de vanilie cu laptele şi cu zahărul până se îngroaşă, după care se dă să se răcească. Se opăresc caisele, se taie în jumătate şi se curăţă de pieliţă şi de sâmburi. Se întinde budinca de vanilie peste blat şi se aşază jumătăţile de caise. Se dă la re­ce o oră.

Se topeşte ciocola­ta pe baie de aburi cu puţin ulei şi se în­tinde cu o spatulă pe partea laterală a pră­jiturii, apoi se de­corează cu fulgii de migdale.

Prajitura cu caise si fulgi de migdale

Prajitura_cu_caise_si_fulgi_de_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.