Prajitura cu branza si visine

Printeaza

Prajitura cu branza si visine din: faina, unt, zahar pudra, praf de copt, branza de vaci, zahar pudra, gris, lamaie, compot de visine, oua, ulei, lapte, vanilie.

Ingrediente:Prajitura cu branza si visine

  • 200 g făină
  • 150 g unt
  • 2 linguri zahăr pudră
  • un plic praf de copt
  • 650 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr pudră
  • 3 linguri griş
  • coajă rasă de lămâie
  • un borcan compot de vişine
  • 5 oua
  • 10 linguri zahăr
  • 10 linguri făină
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
  • esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Se amestecă untul la temperatura camerei cu făina şi un vârf de cuţit de praf de copt.

Dacă aluatul nu e destul de moale, se mai poate adăuga puţină smântână. Se strânge aluatul obţinut într-o bilă, se înveleşte în folie alimentară si se lasă 15 minute la frigider.

Se amestecă brânza cu zahărul şi grişul. Dacă brânza este mai puţin scursă, se mai pot pune una sau două linguri de griş. Se adaugă la final şi coaja rasă de lămâie. Separat, se curăţă vişinele de sâmburi.

Aluatul scos din frigider se întinde uniform cu ajutorul sucitorului într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se bagă apoi 5 minute în cuptorul preîncălzit la temperatură medie.

Intre timp, se separă cele 5 ouă. Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, adăugat treptat. După ce zahărul se topeşte, se încorporează amestecând cu un tel gălbenuşurile, uleiul, laptele, esenţa de vanilie şi apoi, treptat, făina amestecată cu restul de praf de copt.

După expirarea celor 5 minute, se scoate tava din cuptor. Deasupra se întinde amestecul de brânză si se presară vişinele.

Se toarnă apoi uniform compoziţia de albuş. Tava se reintroduce la cuptor până ce prăjitura devine rumenă şi trece testul scobitorii. Se poate orna cu zahăr pudră după ce se răceşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.