Prajitura cu branza dulce si cacao

Printeaza

Prajitura cu branza dulce si cacao din: oua, zahar, ulei, faina, sare, cacao, rom, praf de copt, branza dulce, unt, zahar pudra, vanilie, ciocolata, lapte, fulgi de cocos.

Ingrediente:Prajitura cu branza dulce si cacao

  • 7 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri făină
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru cremă:

  • 500 g brânză dulce
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru glazură şi decor:

  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri zahăr
  • 20 g unt
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 50 ml apă
  • 50 g fulgi de cocos

 

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi uleiul. Se adaugă praful de copt cernut împreună cu făina, se omogenizează şi se încorporează esenţa şi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de 30×40 cm. Se toarnă înăuntru compoziţia şi se coace cca 40 min.

Pentru cremă, se mixează într-un bol untul cu zahărul, brânza şi esenţa.

Se taie blatul rece în două foi orizontale. Se întinde crema între cele două foi şi se presează uşor, pentru ca hiaturile să adere la cremă.

Pentru glazură, se topeşte la bain-marie ciocolata. Se adaugă zahărul, untul, pudra de cacao şi apa şi se amestecă până se obţine o pastă groasă. Se întinde glazura peste prăjitură, cu ajutorul unui cuţit. Se decorează cu fulgi de cocos. Se răceşte câteva ore în frigider, înainte de servire.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.