Prajitura caramelizata cu pere si scortisoara
PrinteazaPrajitura caramelizata cu pere si scortisoara din: făină, zahăr, unt, coajă rasă de lămâie, pere, zahăr, zahăr vanilat, unt, nucşoară, scorţişoară.
- 250 g făină
- 50 g zahăr
- 100 g unt
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
Pentru umplutură:
- 5-6 pere tari
- 100 g zahăr
- 1 pilculeţ zahăr vanilat
- 150 g unt
- 1 praf de nucşoară
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinaţă
- Mod de preparare:
Mod de preparare:
Amesteci, într-un castron, faina, zahărul, untul, coaja rasă de lămâie şi frămânţi un aluat omogen şi elastic. îl acoperi cu o folie alimentară şi îl laşi la frigider 30 de minute.
Cureţi perele de coajă, scoţi căsuţa cu seminţe şi le tai felii, având grijă să nu se sfărâme. Topeşti untul, adaugi perele pudrate cu zahăr şi mirodeniile şi le laşi să fiarbă, la foc mic, circa 20 de minute, până începe să se îngroaşe sosul.
Intinzi aluatul într-o formă dreptunghiulară de tartă, unsă cu unt şi tapetată cu făină, îl înţepi cu furculiţa în mai multe locuri, aşezi deasupra perele scurse de sos şi introduci forma la cuptor pentru circa 30 de minute.
Prajitura caramelizata cu pere si scortisoara
Pofta buna!