Prajitura caramelizata cu pere si scortisoara

Printeaza

Prajitura caramelizata cu pere si scortisoara din: făină, zahăr, unt, coajă rasă de lămâie,  pere, zahăr, zahăr vanilat, unt, nucşoară, scorţişoară.

Ingrediente:Prajitura_caramelizata_cu_pere_si_scortisoara

  • 250 g făină
  • 50 g zahăr
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie

Pentru umplutură:

  • 5-6 pere tari
  • 100 g zahăr
  • 1 pilculeţ zahăr vanilat
  • 150 g unt
  • 1 praf de nucşoară
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinaţă
  • Mod de preparare:

 

Mod de preparare:

Amesteci, într-un castron, faina, zahărul, untul, coaja rasă de lămâie şi frămânţi un aluat omogen şi elastic. îl acoperi cu o folie alimentară şi îl laşi la frigider 30 de minute.

Cureţi perele de coajă, scoţi căsu­ţa cu seminţe şi le tai felii, având gri­jă să nu se sfărâme. Topeşti untul, adaugi perele pudrate cu zahăr şi mirodeniile şi le laşi să fiarbă, la foc mic, circa 20 de minu­te, până începe să se îngroaşe sosul.

Intinzi aluatul într-o formă dreptunghiulară de tartă, unsă cu unt şi tapetată cu fă­ină, îl înţepi cu furculiţa în mai multe locuri, aşezi deasupra perele scurse de sos şi intro­duci forma la cuptor pentru circa 30 de mi­nute.

Prajitura caramelizata cu pere si scortisoara

Prajitura_caramelizata_cu_pere_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.