Placinte mocanesti
PrinteazaPlacinte mocanesti din: faina, oua, smantana, unt, sare, bicarbonat, lapte, branza de burduf.
- 1 kg faina
- 3 oua
- 3 linguri smantana
- 1 lingura unt
- sare
- 1 varf de cutit de bicarbonat
- lapte cat cuprinde si branza de burduf
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron mare, iar în mijloc pui sare şi ouăle. Cu o lingură amesteci compoziţia din mijloc cu făina din jur. Adaugi smântână, untul şi bicarbonatul stins. Torni puţin câte puţin lapte rece şi amesteci mereu, până obţii un aluat destul de consistent, ca să se poată frământa.
După ce a fost frământat, îl acoperi cu un vas timp de 2-3 ore. Pe o planşetă, iei bucăţi din aluat şi cu mâinile faci un sul cu diametrul de 5 cm, pe care îl tai în porţiuni de 4 cm lungime. Din fiecare porţie întinzi cu sucitorul o foaie ceva mai groasă decât cea de tăiţei.
In mijlocul fiecărei foi aşezi brânza după dorinţă. îndoi foaia, presezi marginile cu furculiţa şi le coci în multă untură, să plutească în ea. Le serveşti calde, cu must sau vin.
Placinte mocanesti
Pofta buna!
Cred ca sunt grozave si se prepara foarte usor