Placinte mocanesti

Printeaza

Placinte mocanesti din: faina, oua, smantana, unt, sare, bicarbonat, lapte, branza de burduf.

Ingrediente:Placinte_mocanesti

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura unt
  • sare
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • lapte cat cuprinde si branza de burduf

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron mare, iar în mijloc pui sare şi ouăle. Cu o lingură amesteci compoziţia din mijloc cu făina din jur. Adaugi smân­tână, untul şi bicarbonatul stins. Torni puţin câte puţin lapte rece şi amesteci mereu, până obţii un aluat destul de consistent, ca să se poată frământa.

După ce a fost frământat, îl acoperi cu un vas timp de 2-3 ore. Pe o planşetă, iei bucăţi din aluat şi cu mâinile faci un sul cu diametrul de 5 cm, pe care îl tai în porţiuni de 4 cm lungime. Din fiecare porţie întinzi cu sucitorul o foaie ceva mai groasă decât cea de tăiţei.

In mijlocul fiecărei foi aşezi brânza după dorinţă. în­doi foaia, presezi marginile cu furculiţa şi le coci în multă untură, să plutească în ea. Le serveşti calde, cu must sau vin.

Placinte mocanesti

Placinte_mocanesti

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • reteta placinte mocanesti

1 comentariu

  1. Cred ca sunt grozave si se prepara foarte usor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.