Placinte de cartofi

Printeaza

Placinte de cartofi din: piure de cartofi, faina, ulei, ceapa, sare, branza.

Ingrediente:Placinte de cartofi

  • 1 kg piure de cartofi
  • 70 g făină
  • 30 ml ulei
  • 1 linguriţă ceapă dată prin râzătoare
  • 1/2 linguriţă sare
  • 30 g brânză moale de soia
  • 30 ml ulei, pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare, pui piureul de cartofi, adaugi făina, ceapa şi sarea. Amesteci până se omogenizează. Tomi uleiul şi adaugi brânza de soia. Dacă este nevoie, mai presari făină.

Frămânţi bine ingredientele până obţii un aluat omogen. Il muţi pe o suprafaţă pudrată cu făină şi 3 mai frămânţi puţin. întinzi o foaie rotundă, de 1 cm grosime.

Decupezi plăcintele cu gura unui pahar mare, frămânţi aluatul rămas şi din el mai tai alte forme. încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu sau mic, şi le prăjeşti pe fiecare parte până se rumenesc.

Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le condimentezi cu sare grunjoasă.

Le serveşti calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.