Placinta de foi cu branza dulce
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu: foi de placinta, branza de vaci, oua, zahar, smantana, esenta de rom, zahar vanilat.
Ingrediente:
- 8 foi de plăcintă
- 250 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 2 linguri smântână
- esenţă de rom
- 50 g unt topit
Ingrediente sos:
- 1 ou
- 50 g zahăr
- 2 linguri smântână
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Brânza o mixăm cu ouăle, smântână, zahărul şi romul. Ungem foile de plăcintă, fiecare separat, cu unt topit. Suprapunem câte 4 foi şi repartizăm uniform amestecul de brânză. Rulăm strâns şi punem rulourile într-un vas rotund, tapetat cu hârtie de copt, sau uns bine cu unt.
Sosul: Oul îl mixăm bine cu zahărul, smântână şi vanilia, după care îl turnăm deasupra rulourilor cu brânză. Băgăm vasul la cuptor până se rumeneşte plăcinta. După ce s-a copt, scoatem vasul, îl mai lăsăm un pic în tavă, să se răcorească, apoi scoatem rulourile pe un platou.
Pofta buna!