Placinta cu peste si creveti

Printeaza

Placinta cu peste si creveti din: file de peste, creveti, ceapa, fenicul, usturoi, seminte, ulei, spanac, masline, unt, lamaie, faina, sare, piper.

Ingrediente:Placinta cu peste si creveti

  • 500 g file de peşte alb, dezgheţat şi spălat
  • 2 căni cu supă de peşte un praf de şofran
  • 150 g creveţi fierţi, decorticaţi
  • sare şi piper, după gust
  • 2 cepe, tăiate mărunt
  • 1 bulb de fenicul, tăiat mărunt
  • 3 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
  • 1 linguriţă cu seminţe de chimion
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 200 g spanac, tăiat mărunt
  • 6 măsline verzi, fără sâmburi
  • 0 mână plină cu muguri de pin, prăjiţi
  • 4 linguri cu unt, plus extra
  • 4 linguri cu făină
  • 1 lămâie
  • 4 foi de plăcintă

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Fierbe uşor peştele în supă timp de 5 minute. Scoate-l şi lasă-l deoparte. Adaugă şofranul în supa fierbinte. Taie peştele în bucăţi mari şi pune-le într-un bol împreună cu creveţii.

Asezonează după gust cu sare şi piper.

Căleşte ceapa, feniculul, usturoiul şi seminţele de chimion în ulei de măsline. Adaugă spanacul şi prăjeşte până se înmoaie. Adaugă măslinele şi mugurii de pin. Asezonează cu sare, după gust.

Topeşte untul într-o oală, pune făina şi toarnă încet supa de peşte, amestecând, până obţii un sos gros. Fierbe-I timp de 5 minute.

Asezonează după gust cu sare şi piper. Sosul trebuie să aibă consistenţa unui sos de brânză, mai adaugă supă dacă este necesar.

Amestecă peştele cu spanacul şi sosul de şofran. Pune umplutura într-o tavă de plăcintă. Rade coajă de lămâie deasupra şi stoarce şi puţin suc.

Unge foile de plăcintă cu unt topit, încreţeşte uşor foile şi aranjează-le deasupra. Coace plăcinta timp de 20 de minute, sau până se rumeneşte frumos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.