Placinta cu peste si smantana

Printeaza

Placinta cu peste si smantana din: cartofi, ceapa, lapte, smantana, unt, faina, peste.

Ingrediente:Placinta cu peste si smantana

  • 1 kg cartofi decojiţi
  • 1 ceapă în care se înfig 4-5 cuisoare
  • 1 foaie de dafin
  • 600 ml lapte
  • 300 ml smântână dulce
  • 150 g unt
  • 50 g făină
  • 250 g file afumat de macrou, desfăcut în bucăţi
  • 500 g file de cod tăiat cuburi
  • 3 linguri pătrunjel tocat
  • 1 praf de nucşoară

 

Mod de preparare:

Se taie cartofii cuburi şi se fierb în apă cu un praf de sare 15-20 min. Se pun la fiert 450 ml lapte cu smântână, ceapa şi frunza de dafin. Se fierb la foc mic 5 min., se scoate dafinul şi ceapa şi se dă lichidul la o parte.

Se pasează cartofii cu 50 g unt, 50 ml lapte, sare şi piper; se ţine la cald.

Se topesc 50 g unt, se adaugă făina şi se amestecă pe foc 1 min. Se toarnă lichidul pus deoparte, se aduce la punctul de fierbere, se amestecă şi se fierbe sosul la foc mic, 5 min., până se îngroaşă. Se adaugă peştele, pătrunjelul şi nucşoara.

Se călesc ciupercile 3-4 min., se adaugă un praf de sare, se scot şi se aşază într-un strat, la baza unui vas termorezistent. Se adaugă sosul cu peşte, se aşază piureul de cartofi şi se presară caşcavalul ras.

Se dă la cuptor 35 minute, până ce plăcinta se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.