Pizza cu măsline, mozzarella şi roşii proaspete

Printeaza

O reteta de pizza cu masline, mozzarella si rosii proaspete din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, mozzarella, masline verzi si negre, ulei, sare si piper .

Ingrediente:Pizza cu măsline, mozzarella şi roşii proaspete

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 150 g roşii decojite
  • 4 roşii
  • 200 g mozzarella
  • 120 g măsline verzi şi negre
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul. Intinde aluatul într-o foaie de circa 1 cm grosime şi pune-o într-o tavă dreptunghiulară. Acoperă cu un şervet şi lasă aluatul să crească 25-30 de minute. Pasează în blender roşiile împreună cu un praf de sare şi puţin ulei.

Intinde sosul peste aluat. Taie roşiile feliuţe subţiri şi pune-le peste sos. Taie bucăţi mari de mozzarella şi lasă-le într-o strecurătoare să se scurgă bine. Condimentează-le cu sare, piper, după gust, stropeşte-le cu puţin ulei de măsline şi pre- sară-le pe suprafaţa blatului.

Taie măslinele şi presară-le pe toa­tă suprafaţa şi coace pizza 15-20 de minute în cuptorul încălzit la 200° C. Scoate-o din cuptor, taie-o sferturi şi serveşte-o.

Varinate: Prepară un amestec din felii de măsline negre sau verzi, după gust, adaugă câteva capere desărate, 1 lingură de seminţe de pin prăjite şi mult busuioc tocat. Amestecă totul cu 1 lingură de ulei de măsline şi con­dimentează pizza cu sosul obţinut cu câteva minute înainte de a o scoate din cuptor.

Pizza cu măsline, mozzarella şi roşii proaspete

Pizza cu măsline, mozzarella şi roşii proaspete

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.