Piept umplut cu spanac
PrinteazaPiept umplut cu spanac din: piept de pui, spanac, morcov, ceapa, rosii, ulei, vin, sare, piper.
- un piept de pui
- 250 g spanac
- un morcov
- o ceapă
- 2 roşii
- 3 linguri ulei
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa tăiată mărunt şi morcovul ras se pun la călit în două linguri de ulei. Se presară cu sare. După ce s-au înmuiat legumele, se adaugă spanacul tăiat şi se lasă pe foc încă 10 minute.
Se trage vasul de pe foc şi se pun roşiile tăiate cubuleţe, fără miezul cu seminţe.
Se potriveşte gustul de sare şi piper.
Carnea se bate cu ciocanul, se presară cu sare şi piper, se pune umplutura, se rulează şi se leagă. Se unge cu uleiul rămas, se aşază în tava de copt, se toarnă vinul şi se lasă la cuptor pentru 40 de minute.
Pofta buna!