Piept umplut cu prune cu garnitură de piure de cartofi şi sote de morcovi

Printeaza

Piept umplut cu prune cu garnitură de piure de cartofi şi sote de morcovi

Ingrediente:

  • 1,500 kg piept de viţel
  • 250 g prune uscate
  • 4 bucăţi cuişoare
  • 150 g unt
  • sare
  • 150 g pesmet
  • 3 ouă
  • puţin zahăr
  • 200 ficat
  • 350 g cartofi
  • 350 g mor­covi
  • 1/2 lingură făină
  • 2 linguri sos de friptură
  • 1/4 l supă

 

 

Mod de preparare:

Se prepară carnea pentru umplut . Se scot sîmburii de la prune, se taie felii subţiri şi se fierb cu apă, cuişoare pisate, 50 g unt şi cu puţină sare. Cînd sînt gata şi bine scăzute, se adaugă pesmetul, ouăle, fica­tul sotat şi tocat.

Cu această compoziţie se umple pieptul şi se aşază într-o tavă unsă cu unt sau grăsime, se dă sare, piper şi se dă la cuptor. Se unge, pieptul cu grăsimea din tavă şi puţină apă.

Cînd este gata şi bine rumenit se scoate şi în tavă se face sosul cu făină, 2 linguri sos de friptură, 1/4 1 apă. Se fierbe 5 minute şi se strecoară.

Pieptul se taie bucăţi mai groase şi se aşază pe platou garnisit cu pireu de cartofi şi cu morcovi natur daţi prin unt. Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.