Piept de pui cu legume coapte

Printeaza

Piept de pui cu legume coapte din: piept de pui, mozzarella, sfecla, unt, dovleac, lamaie, oregano, nasturel, sare de mare, piper, usturoi, migdale, parmezan, busuioc, oregano, menta, nasturel, ulei de masline.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_legume_coapte

  • 1 piept de pui cu os
  • 100 g mozzarella in zer
  • 2 sfecle mici
  • 100 g unt
  • 1 felie de dovleac
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite cu oregano uscat
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 2-3 fire de nasturel
  • sare de mare
  • piper negru
  • pentru dressing:
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g migdale prajite
  • 25 g parmezan ras
  • 50 g ierburi asortate (busuioc, oregano, menta, nasturel)
  • 200 ml ulei de masline
  • sare de mare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru sos, amestecă usturoiul zdrobit cu migdalele tocate şi parmezanul ras. Adaugă ierburile tăiate mărunt, apoi toarnă încet uleiul. Pune un praf de sare şi piper şi lasă câteva minute ca să se întrepătrundă aromele.

Spală sfeclele. Taie-leîn sferturi şi pune-le într-o tavă unsă cu unt, alături de feliile de dovleac. Stropeşte cu puţin ulei de măsline şi lasă la cuptor să se pătrundă.

Separat, îndepărtează osul de pui. Amestecă energic două linguri cu ulei de măsline, oregano, frunze de năsturel şi zeamă de lămâie. Freacă pieptul cu acest sos şi bagă-l uşor sub piele.

Scoate legumele din tavă şi aşază bucata de carne condimen¬tată. Acoperă cu folie şi dă la cuptor 30 de minute. îndepărtează folia şi lasă 10-15 minute. Taie pieptul în sing şi serveşte-l alături de legumele coapte si felii de mozzarella.

Piept de pui cu legume coapte

Piept_de_pui_cu_legume_coapte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.