Piept de porc marinat, la cuptor

Printeaza

Piept de porc marinat, la cuptor din: piept de porc, sare, piper, cuisoare, usturoi, ceapa, supa de legume, rozmarin, cimbru, boia, dafin, vin, oregano.

Ingrediente:Piept de porc marinat, la cuptor

  • 1.5 kg piept de porc cu soriri
  • sare
  • piper
  • cuisoare. opţional
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 2 cepe mari
  • 350 ml supă de legume sau apă

Pentru marinată:

  • 2 cepe tocate
  • 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • rozmarin
  • sare
  • cimbru
  • boia
  • 2 foi de dafin
  • oregano
  • 120 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Speli şi ştergi bine carnea. Crestezi şoriciul cât mai adânc şi dai deoparte.

Separat, pentru marinată, amesteci uleiul cu boia, rozmarin, cimbru şi oregano, după gust, apoi condimentezi cu sare şi piper.

Adaugi ceapa şi usturoiul şi omogenizezi.

Ungi bucata de carne cu această compoziţie, o aşezi într-o pungă, torni vinul şi adaugi foile de dafin.

Sigilezi punga şi ţii carnea la frigider cel puţin 2 ore sau peste noapte. Tai ceapa rondele mari, feliezi usturoiul şi le pui în tavă.

Scurgi carnea şi o aşezi peste ceapă şi usturoi, cu şoriciul în sus.

Dacă e cazul, mai condimentezi cu sare şi piper, după gust. înfigi cuişoa-rele, dacă foloseşti, pe şorici, din loc în loc.

Torni puţină supă de legume sau apă şi dai tava la cuptorul încălzit până se rumeneşte friptura.

Din când în când, torni în tavă din supa rămasă.

Când e gata, laşi carnea să se odihnească şi o serveşti cu garnitură, după preferinţă.

Piept de porc marinat, la cuptor

retete

Ceafă de porc marinată cu miere și muștar

Ceafă de porc marinată cu miere și muștar din: ceafa de porc, miere, mustar, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, rozmarin.   Ingrediente: 500 de grame de ceafă de porc 2 linguri de miere 2 linguri de muștar 2 căței de usturoi, zdrobiți 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper, după gust […]

Friptura de porc marinata la gratar

Friptura de porc marinata la gratar

Friptura de porc marinata la gratar din: cotlete de porc, vin rosu, sare, piper boabe, rozmarin, cimbru. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 pahar vin rosu sare piper boabe rozmarin cimbru   Mod de preparare: Prepari marinada din vinul rosu, amestecat cu boabele de piper, sarea, cimbrul si rozmarinui taiate si asezi cotletete. Lasi carnea […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.