Piept de porc la gratar cu cartofi dulci

Printeaza

O reteta delicioasa de piept de porc la gratar cu:cartofi dulci, cimbru uscat, maghiran uscat, coriandru, ulei, pudra de usturoi, sare, piper.

Ingrediente:

  • 12 felii de piept de porc fără os
  • 4 cartofi dulci
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 1 linguriţă rasă maghiran uscat
  • 1 linguriţă coriandru măcinat
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriţă pudră de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii şi, fără a-i curăţa de coajă tăiaţi-i în rondele de cir­ca 5mm grosime. Puneţi într-un castron mare rondele de cartof, împreună cu feliile de piept de porc. Presăraţi totul cu cimbru, maghiran, coriandru, sare şi pi­per.

Adăugaţi uleiul şi amestecaţi bine, astfel încât toate rondelele de cartofi şi feliile de carne să fie bine unse cu sosul format. Acoperifi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la frigider pen­tru 60 de minute.

Puneţi carnea şi rondelele de cartofi pe un gră­tar încins şi frigeţi-le la foc mare circa 20 de minute sau până când carnea este bine pătrunsă şi frumos rumenită. Serviţi câte 3 felii de piept de porc la porţie, cu garnitură de cartofi dulci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.