Peste cu nuci

Printeaza

Peste cu nuci din: peste, nuci, chili, nuca de cocos, coriandru, smantana, usturoi, ghimbir, lamaie, ulei, seminte, rosii, sare.

Ingrediente:Peste cu nuci

  • 600 g file de peşte
  • 10 g nuci
  • 10 g praf de chili roşu
  • 25 g nucă de cocos gratinată
  • 10 g frunze coriandru verde tăiate
  • 80 g smântână
  • 5 g garam maşala
  • 10 g pastă de usturoi
  • 25 g usturoi curăţat şi tăiat mărunt
  • 15 g pastă de ghimbir
  • 30 ml zeamă de lămâie
  • 120 ml ulei
  • sare
  • 10 g seminţe de floarea soarelui
  • 300 g roşii tăiate

 

Mod de preparare:

Se marinează peştele într-un amestec de ghimbir şi pastă de usturoi, sare, zeamă de lămâie şi jumătate din praful de chili.

Se lasă deoparte pentru o jumătate de oră.

Se amestecă într-un mixer nuca de cocos răzuită, seminţele de floairea soarelui şi nucile. Se încinge ulei într-o cratiţă.

Se adaugă peştele şi se sotează puţin. In uleiul rămas, se aidaugă usturoiul şi se sotează până ce devine auriu. Se amestecă sarea cu praful de chili rămas şi se lasă pe foc cinci minute.

Se cerne acest amestec printr-o sită şi se pune la loc pe foc. Se adaugă pasta obţinută din nuca de cocos, seminţele de floarea soarelui şi nucile şi se amestecă pe foc aproximativ două – trei minute.

Se adaugă garam maşala şi peştele prăjit. Se opresc două linguriţe de smântână şi se adaugă restul în amestecul cernut. Se lasă deasupra unui foc mic pentru două-trei minute.

Se ornează cu frunze proaspete şi smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.