Satay de pui cu mirodenii

Printeaza

Satay de pui cu mirodenii din: piept de pui, coriandru, sos de soia, lemongrass, ceapa, usturoi, ulei, boia, turmeric, sos de stridii.

Ingrediente:Satay de pui cu mirodenii

  • 2 piepţi mari de pui, fără oase şi piele

Pentru pasta de mirodenii:

  • 1 linguriţă pudră de coriandru
  • 2 tije lemon grass
  • 1 ceapă eşalotă sau o ceapă galbenă mică
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 linguriţă boia iute
  • 2 linguriţe pudră de turmeric
  • 4 linguriţe sos de soia dulce
  • 1 lingură sos de stridii

 

Mod de preparare:

Puneţi ţepuşele la înmuiat în apă cel puţin 2 ore, ca să nu se ardă. Tăiaţi carnea în cuburi mici. Tocaţi ceapa.

Puneţi într-un blender toate ingredientele pentru pasta de mirodenii şi procesaţi până obţineţi o cremă groasă. Adăugaţi puţină apă, dacă e prea uscată. Marinaţi carnea în pasta obţinută, cca 10-12 ore.

Inşiraţi bucăţile de came pe ţepuşele de bambus. Frigeţi pe grătar, cam 2-3 min pe fiecare parte. Serviţi-le fierbinţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.