Pastrav copt pe gratar

Printeaza

Pastrav copt pe gratar din: usturoi, cimbru, piper, dafin, pastrav, lamai, unt, patrunjel.

Ingrediente:Pastrav copt pe gratar

  • 1 căţel de usturoi, bine zdrobit
  • 2 linguriţe cimbru proaspăt, tocat mărunt, sau 1 linguriţă cimbru uscat
  • 1/4 linguriţă piper măcinat
  • 6 păstrăvi (350-400 g fiecare), curăţaţi
  • 6 foi de dafin
  • 6 linguri unt topit
  • 2 lămâi (zeama)
  • 1/4 cană pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Frecaţi bine usturoiul cu puţină sare, amestecaţi-l cu cimbrul şi piperul. Ungeţi bine peştii pe exterior cu acest amestec.

Pudraţi-i înăuntru cu puţină sare, introduceţi în fiecare câte o foaie de dafin.

Puneţi fiecare peşte pe o bucată mare de folie de aluminiu, unsă cu puţin ulei, turnaţi câte 1 lingură de unt pe fiecare, înfăşuraţi bine cu folia, strângând la capete, să nu curgă lichidul, apoi împachetaţi intr-o a doua bucată de folie.

Frigeţi 12-15 min, întorcând pachetele o dată. Serviţi cu sosul din pachet, cu zeamă de lămâie şi pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.