Paste la cuptor cu spanac si nuci
PrinteazaPaste la cuptor cu spanac si nuci din: paste scurte, sare, ceapa, usturoi, spanac, nuci, ulei de masline, coaja de lamaie, stafide, sare, piper, scortisoara, naut, teleama, ouă, lapte, caşcaval.
Ingrediente:
- 250 g paste scurte
- sare
- 1 ceapă
- 1-2 căţei de usturoi
- 500 g spanac
- 60 g nuci
- 1 lingură ulei de măsline
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 30 g stafide
- sare
- piper
- scorţişoară
- 1 conservă năut
- 100 g telemea
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 4 linguri caşcaval ras
Mod de preparare:
Se fierb pastele în apă cu sare. Se încinge uleiul şi se călesc ceapa şi usturoiul tocate; se adaugă nucile prăjite separat şi tocate, coaja de lămâie, stafidele şi spanacul; se lasă să fiarbă la foc moale şi se potriveşte de sare şi piper.
Se bat ouăle cu lapte, sare şi piper; se adaugă telemeaua zdrobită cu furculiţa. într-o formă unsă se aşază compoziţia de spanac, năutul scurs şi compoziţia de brânză; se presară caşcaval şi se coace 30 min. la cuptorul încins la 200 °C.
Paste la cuptor cu spanac si nuci
Pofta buna!