Paste la cuptor cu spanac si nuci

Printeaza

Paste la cuptor cu spanac si nuci din: paste scurte, sare, ceapa, usturoi, spanac, nuci, ulei de masline, coaja de lamaie, stafide, sare, piper, scortisoara, naut, teleama, ouă, lapte, caşcaval.

Paste_la_cuptor_cu_spanac_si_nuci

Ingrediente:

  • 250 g paste scurte
  • sare
  • 1 ceapă
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 500 g spanac
  • 60 g nuci
  • 1 lingură ulei de măsline
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 30 g stafide
  • sare
  • piper
  • scorţişoară
  • 1 conservă năut
  • 100 g telemea
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri caşcaval ras

Mod de preparare:

Se fierb pastele în apă cu sare. Se încinge uleiul şi se călesc ceapa şi usturoiul tocate; se adaugă nucile prăjite separat şi tocate, coaja de lămâie, stafidele şi spanacul; se lasă să fiarbă la foc moale şi se potriveşte de sare şi piper.

Se bat ouăle cu lapte, sare şi piper; se adaugă telemeaua zdrobită cu furculiţa. într-o formă unsă se aşază compoziţia de spanac, năutul scurs şi compoziţia de brân­ză; se presară caşcaval şi se coace 30 min. la cuptorul încins la 200 °C.

Paste la cuptor cu spanac si nuci

Paste_la_cuptor_cu_spanac_si_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.